Alman kanssa päästiin nyt ensimmäiseen viralliseen näyttelyyn ja hyvä arvostelu saatiin. Tuomari ei tykännyt Alman lyhyehköstä karvasta mutta muuten jees.Saatiin siis EH.

Arvostelu: Mittasuhteiltaan oikea pikkunarttu, jolla oikealinjainen pää. Sopiva kaula. Riittävästi kulmautuneet raajat, mutta ulkokierteiset edestä. Riittävä luusto. Hyvä runko. Liikkuu kapeasti takaa ja löysästi edestä. Riittävällä askelmitalla. Oikealaatuinen, tänään hieman lyhyt turkki. Miellyttävä luonne. Tuomarina Reia Leikola-Walden

Kuva napattu Alman siskon Islan blogista. Kiitos Sirpalle luvasta käyttää kuvaa!

Alma ei oikein tykännyt kun tuomari tuli mittatikun kanssa suoraan tykö ja Almahan sitten nojas minuun päin kun se mitattiin ja tuomari tuumas että taitaa olla siinä rajalla. No on se yli 40 senttiä eikä siinä rajalla.

 

Sitten vähän huonojakin uutisia. Sunnuntaina laitoin koirille Bayvantic Vet nimiset valeluliuokset ötököitten häätämistä varten. Maanantai aamuna Alma ei sitten suostunut enää kävelemään, sain houkuteltua sen ulos mutta jäi istumaan tuonne keskelle tietä ja minun oli pakko kantaa se sisälle takaisin. Aristeli hirveesti peräpäätä ja se tuntui kutisevan mahdottomasti. Arvelin sen johtuvan siitä ötökkä myrkystä joten pesin Alman aamulla kunnolla. Ja soitin eläinlääkärille jonne sain ajan vasta iltapäiväksi. Arto pesi Alman päivällä ja Alman olo alkoi onneksi iltaa kohden paranemaan. Käytiin kuiten eläinlääkärillä, jossa katsottiin Alman vatsa ultralla ja pissakoe. Pissakokeessa ei näkynyt mitään viitteitä tulehduksesta. Eläinlääkäri kehoitti tarkkailemaan lämpöä ja ihoa. Jos iho-oireet olisivat pahentuneet, olisi pitänyt aloittaa kortisoonikuuri, onneksi ei ole pahentuneet. Tästä selvittiin säikähdyksellä mutta varmaa on että meijän koirille ei enää moisia myrkkyjä laiteta!